Ако искаме да бъдем здрави, трябва да положим достатъчно усилия, за

...
Ако искаме да бъдем здрави, трябва да положим достатъчно усилия, за
Коментари Харесай

Провери каква е твоята сърдечна възраст с този бърз тест

Ако желаеме да бъдем здрави, трябва да поставим задоволително старания, с цел да поддържаме тялото си посредством ежедневните си избори, само че и да планираме и предвиждаме вярно нужните грижи за него. Едни от най-смъртоносните заболявания са тези на сърцето, по тази причина и предотвратяването на инфаркти и инсулти става все по-значима тематика през последните години. Грижата за този главен орган е от голямо значение.

Досега лекарите трябваше да оферират профилирани медикаментите единствено на пациенти с 10% или по-висок риск да получат инфаркт или инсулт в границите на десетилетие. Но по какъв начин може да знаете дали сте изложени на риск да бъдете изумени от някоя сърдечна болест?

Калкулаторът на NHS за сърдечна възраст пита хората за тяхната възраст, тегло и височина, както и за съществена информация за кръвното налягане, холестерола и историята на болесттите им, пишат от Vesti.bg, цитирайки DailyMail. 

Тестът, наличен на уеб страницата на организацията, е предопределен единствено за хора на възраст сред 30 и 95 години, защото хората в този диапазон са изложени на по-висок риск от положения, които засягат сърцето.

Ако се интересувате от възрастта на сърцето си и сте на възраст сред 30 и 95 години може

Тестът е наличен единствено на британски език. Ако не разбирате езика, може да помолите някой да ви помогне с превода на въпросите и отговорите. 

 сърце iStock

Калкулаторът за сърдечна възраст пита хората за данни като възраст, тегло и височина , както и за съществена информация за кръвното им налягане, холестерола и здравната им история. С него се ревизира по какъв начин " сърдечната им възраст " подхожда на действителната им възраст.

Инструментът може да бъде доста потребен, тъй като оказва помощ на хората да плануват възрастта, на която е евентуално да развият сърдечно заболяване през идващите 10 години , откакто се вземе поради информация за метода им на живот.
 Навиците, които вредят на здравето ни  Навиците, които вредят на здравето ни  Навиците, които вредят на здравето ни  Навиците, които вредят на здравето ни
Освен резултатите, калкулаторът дава и здравни препоръки за кръвното налягане, холестерола и тежестта въз основа на предоставените данни. 

Предишни изследвания са открили, че статините – медикаменти употребявани за лекуване на холестерол – предотвратяват един инфаркт или инсулт на всеки 50 души, които ги одобряват в продължение на пет години.

Обикновено на хората се предлага да трансформират метода си на живот, с цел да понижат холестерола си , като да вземем за пример да подобрят хранителния си режим и двигателните си привички, да лимитират потреблението на алкохол и да спрат да пушат.
 5 здравословни и вкусни заместители на нездравословните храни  5 здравословни и вкусни заместители на нездравословните храни  5 здравословни и вкусни заместители на нездравословните храни  5 здравословни и вкусни заместители на нездравословните храни
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР